• Je bent hier Home » KOERDISCH KOOKPLEZIER IN KUMTICH, met Massalah

KOERDISCH KOOKPLEZIER IN KUMTICH, met Massalah

Met onze Buren voor Buren wil het Kumtichcomité meebouwen aan een nog zorgzamer buurt en ontmoetingskansen scheppen. Daarom hebben we onder meer de reeks ‘Samen koken’ in het leven geroepen. We hebben al eens Syrisch-Koerdisch, Marokkaans en Belgisch gekookt en op zaterdag 3 december van het jaar 2022 was het de beurt aan de Turks-Koerdische keuken. Mama Massalah uit de Daalstraat en haar twee schattige assistentes, de dochtertjes Lorin en Zeyneb, ontvingen ons met open armen, stralende gezichten en warme harten. En dan zijn we aan het koken geslagen, drie intense uren lang. Massalah wijdde ons enthousiast in in de geheimen van de volgende hemelse gerechten:

• Kutilk: met gehakt gevulde flapjes van couscousdeeg.
• Gevulde groene pepers: met de rest van de gehaktvulling voor de kutilk.
• Sarma: opgerolde wijnbladeren met rijstvulling
• Nisk: Koerdische rodelinzensoep
• Kip met rode bulgur
• Caçik: een frisse komkommersaus voor bij de
• Salade met o.m. Turkse komkommer.

Je krijgt er het water van in de mond en het was dan ook bijna onmogelijk om niet verzuipen, die zaterdag in de keuken van Massalah. Dat verbeterde niet bij het degusteren achteraf, want dan was het moeilijk om niet weg te smelten van genot. En bij het afscheid was het dan nog eens vechten tegen de tranen van dankbaarheid. Een overdonderende culinaire tsunami rolde die zaterdag over ons lieflijke dorp.

NOG EENS HARTELIJK BEDANKT, MASSALAH!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.