• Je bent hier Home » Tassinstraat afgesloten

Tassinstraat afgesloten

Omwille van werken van de Vlaamse Landmaatschappij, zal de Tassinstraat van zaterdag 1 mei t/m vrijdag 17 december ’21 afgesloten worden vanaf de Willebringestraat tot aan het kruispunt met de Lindeveldstraat voor:


*de aanleg van gescheiden riolering en nieuw voetpad op de Willebringsestraat
*de aanleg van een veilig fietspad langs de Willebringsestraat en de Tassinstraat
*de aanleg van een verhoogd kruispunt en wachtbekken op en langs de Tassinstraat in Kumtich
Er wordt een aparte omleiding voorzien voor het auto- en fietsverkeer in beide richtingen: voor de auto’s via de E40 (op- en afrit Tienen en Boutersem) en voor de fietsers via Medekersveld.

Maar!!! Voor het bereiken van de E40 Boutersem zal er wel tijd en extra kilometers nodig zijn.

want……

….. op 17 mei starten de werken in de Neervelpsestraat/Smidstraat en is er geen doorgang meer mogelijk tussen de Stationsstraat en de E40. Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 17 mei met de renovatie van het wegdek in de Neervelpsestraat en de Smidstraat. Tussen de op- en afrit van de E40 en de Stationsstraat worden de oude asfaltlagen verwijderd, de betonplaten hersteld en de oneffenheden tussen de betonplaten weggewerkt. Daarna krijgen zowel de rijbaan als de fietspaden een gloednieuwe asfaltverharding. In de zone van de bebouwde kom, vanaf de Stationsstraat tot iets voorbij de Kerkweg, legt het gemeentebestuur van Boutersem tegelijk nieuwe voetpaden aan.

Doorgaand verkeer van en naar E40 van 17 mei tot eind oktober via Haasrode of Tienen!
Vanaf de start van de werken kan verkeer niet door Vertrijk rijden van/naar het op- en afrittencomplex Boutersem. Tot eind oktober rijdt dit verkeer via de E40 snelwegcomplexen in Haasrode of Tienen. Van en naar het zuiden van de E40 (kant Neervelp) blijft het complex ‘24 Boutersem’ wel beschikbaar.
Fietsverkeer – plaatselijk verkeer
Tijdens de werken wordt de toplaag asfalt van het fietspad afgeschraapt – fietsers hebben dus geen doorgang.
De fietsers van en naar Neervelp worden omgeleid via de landbouwweg tegenover de op en afrit E40 richting Redingenstraat / Dreefstraat

Voor plaatselijk verkeer zal het grotendeels mogelijk zijn om via de Neervelpsestraat tot aan de Kerkweg te rijden – weliswaar !!! enkel buiten de werkuren en !!! op eigen risico om door de werfzone te rijden.

verbodsbord.gif
Bookmark the permalink.

Comments are closed.