• Je bent hier Home » Kumtich helpt Oekraïne.

Kumtich helpt Oekraïne.


We gaan niet in de wielen rijden van de overheid, die van alles aan het voorbereiden is, maar in Kumtich kunnen we alvast in actie schieten. Als alles goed gaat, komt hier heel binnenkort een Oekraïens gezinnetje aan, een oudere vrouw, haar dochter en die haar twee kinderen (8 en 11). Ze zijn halsoverkop uit Oekraïne moeten vluchten wegens hevige bombardementen en bevinden zich nu aan de Poolse grens, hevig getraumatiseerd en met nauwelijks enige bagage. De papa is onder de wapens geroepen en vecht nu aan het front.

Om een lang en triest verhaal kort te maken: een Belgisch familielid en zijn vriend willen Oxana, Valeria, Artem en de oma zo vlug mogelijk proberen op te halen en naar Kumtich te brengen. Een goede Kumtichnaar stelt immers een huis in ons dorp ter beschikking waar de vluchtelingen kunnen intrekken als ze hier aankomen.

Wat kan Kumtich doen? Het huis is onvolledig bemeubeld en de mensen hebben geen bezittingen en waarschijnlijk ook geen of heel weinig middelen. Daarom zijn we onder andere op zoek naar:
– Bestek (servies is er).
– Twee éénpersoonsbedden en matrassen.
– Dekens, dekbedden
– Wat speelgoed voor een meisje van 11 en een jongen van 8.
– Een kledingrekje.
– Basisvoeding en hygiënische producten.
En daarnaast ook:
– Kleren, maar we kennen de exacte maten nog niet. Meer info volgt asap.
– Stoelen: er zijn nu wel wat plooistoelen, maar fatsoenlijke stoelen zouden welkom zijn.
KUN JE HELPEN? Neem dan contact op met Johan De Schryver : 0468 110648, Sint-Barbarastraat 41. en mocht ik niet beschikbaar zijn, met Steven Arend: 0477 369434, Sint-Gillisplein 57.
Oekraïense vluchtelingen zullen ook terecht kunnen bij BOM, waarvoor we ook elke maand inzamelen, maar het zal daar heel druk worden en de voorraad zou wel eens heel vlug kunnen slinken. BOM heeft ook geen meubels, geen elektrische apparaten… Bovendien zou het mooi zijn als alles klaar staat als Oxana en de haren hier arriveren
.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.